sjukintyg

idag fick jag mitt sjukintyg, jag är visst sjukskriven ända till den 22 december dock kommer jag nog inte att vara hemma så länge! Håller på att få spader av rastlöshet!! ^^

yrsel

Är hemma från sjukhuset, fortfarande lite yr och mina ena hand skakar i mellanåt, känner mig som en gammal tant XD Men operationen ska ha gått bra säger dem som vet ^^ Smärta har jag väldigt lite av i själv operationes områdena men huvudet och ryggen känns ju inte riktigt krya. Nu har jag börjat bli så pass kry att ja börjar bli lite rastlös här hemma men orkar ändå inte vara uppe längre stunder tyvärr. Blir väldigt lätt yr. går på rätt mycket medeciner än så länge, smärtstillande och sånt.



Hemfärd idag

Jag vaknade vi halv 5 i morse, gick ut haltande själv till fika rummet och satt där med nattpersonalen och såg på TV. sen gick jag runt lite och sånt sen la jag mig igen. Ja man gör väl inte så mycket här. Men idag är jag mycket piggare och mår mycket bättre, har nog bara vaknat typ 3 gånger inatt!. Vid 12 tiden kommer mamma och hämtar mig så jag får åka hem. Pappa har fixat en säng i TV rummet så jag kan sova där nere efterosm att jag nog inte kommer kunna gå i trappor.. Ni får ursäkta mitt bloggande men så är det när man är sjuk och skadad.

Hoppas att dem lyckas få ärret nått så när snyggt nu.

Hemfärd imorgon

Sover oroligt och det känns som att hela världen snurrar. Och min sovrumskamrat är en snarkande 91årig tant! Men hon är ganska rolig!
Dem som ger oss mat är utländska och har svårt att förstå sig på oss och vi har svårt att förstå oss på dem. Dem sa till min rumskamrat "du måste sugga (suga) på sugggröret och då säger tanten men jag tuggar ju allt jag kan!!! XD som jag skrattade då. Sen gav dem oss mat vi inte tålde (ja tål inte mjölk) och tanten tålde inte lök.... mig sa dem till att bara äta köttet jag blev jätte upprörd och till slut skickade dem in en svenska sköterska som jag fick förklara för. och sen gav dem tanten nån röra med lök i och då sa hon att hon inte kunde äta de men dem bara ät nu...  sen frågade dem henne vad hon ville ha att dricka till maten och då sa hon "vatten om jag får något annat att äta!!!" hehe de lät också ganska kul!!.
En annan insident var när hon hade varit upp en runda i en speciell ställning så frågade en av sköterskorna henne om det hade gått bra att stå idag och då svarar tanten "är det snö på vägn idag :O??" HAHAH XD som jag skrattade.
Det händer inte så mycket på ett sjukhus när man är inneliggande och mår dåligt, konstigt nog går dagarna väldigt fort ändå. mormor, farmor, mamma, pappa och emma har varit och hälsat på mig.

OPERATION!

Opererades idag, operationen började vid 14-tiden och tog ca 4 timmar! Operationen gick bra och en platta med 8 skruvar sattes in vid nyckelbenet och en bit från crista (ben från höften). Mådde dock inte så bra nu efteråt. Kräktes för en liten stund sen när dem tvingade upp mig för att gå på toa. Nu laddar vi inför en orolig natt. Hoppas verkligen att allt bli bra nu!


Prov, choklad och fotografier

Idag var jag i skolan i 30 minuer ungefär. Hade prov och sen slutade jag! Då gick jag och världens bästa Johanna till Åhlens för att se om jag kunde köpa mössan jag önskar mig. Men den fanns bara i svart och jag ville ha en vit sen gick vi på stan och ner till stationen där mamma hämtade mig och johanna tog bussen hem.

Väl hemma ringde vi till sjukhuset och fick veta att jag ska in på operation 13.13 imorgon, ska in kl 10 men operationen är 13.13. Så OP-dag imorgon!! Nervös like hell.

Sen har jag bara tagit det lugnt, städat lite och så och nu ska jag försöka vika all min tvätt och fixa hos kaninerna. Marsvinen är klara. Sen gäller det imorgon.

När jag kom hem hade min foton jag beställt kommit och min älskling hade skickat choklad till mig som jag ska ha på sjukhuset!!! Älskar honom så mycket, det var super gulligt. Jag blev jätte glad :D <3

Här är en bild på min ram med bilder jag satte in på mig och Pontus <3


Grattis Morfar!!

Idag fyller min kära morfar år :) Grattis! '
Jag och A åkte till Ikea och handlade dofljus, 4 vanliga vita ljus och en häftaparat. ^^
sen åkte vi för att fira morfar på hans födelsedag. Här är hans fina tårta som mormor gjort till honom. Tack mormor för silverskeden jag fick och för dina super goda hemmagjorda köttbullar du gjorde till mig :D



saturday

idag har jag inte hunnit med så mycket, men vi åkte på högestads julmarknad, jag fick knäck klubba av mamma men annars köpte jag inget. Sen åkte vi till jan-Åke och Eva för Eva fyller år imorgon. Så firade henne idag.
Såhär såg jag ut idag :)


Suck på tågen

Skulle ta mig till skolan för att skriva en svenska uppsats och ha projekt och företagande. Vaknade kl 5 kunde inte somna om så spelade wii, sen kände jag mig slö så tänkte att jag tar sena tåget så kommer ja precis när jag börjar. Men det tänkte inte dem som körde tågen, nej för där var minsann förseningar så det hette duga och jag kom till ksolan ca 40 min senare än jag borde och sen kunde jag inte koncentrera mig på uppgiften och skrev 2 meningar typ.. duktigt Anna. Sen hade jag och Y ansiktmasker :)


Marsvin Tillsalu!

http://www.blocket.se/ystad/Marsvinsungar___Marsvin_37295121.htm?ca=23_15&w=0

http://www.ystadtorget.se/index.php?action=show&show_id=7625

Här är mina två annonser jag lagt ut på mina marsvinsbebisar :)


Uppdaterat marsvinens hemsida

Har fixat med mina små gryns hemsidan www.freewebs.com/stormviskaren och satt ut annonser på bebisarna <3


Twilight

Tycker att det är ganska sjukt att man sätter 15års gräns av statens medieråd men att kammarrätten sänker den till 11 år vilket innbär att en 7åring i vuxet sällskap kan se filmen! Med tanke på att det ändå är rätt hemska scener, det finns ju en anledning till varför medierådet satte sin 15års gräns. Gillade att Danmark kompromissa och satte 13års gräns, då är man ändå mogen nog att förstå händelserna i filmen och bearbeta det på ett mer vuxet sätt.



Måndag igen

Jahapp Måndag igen då. Vi fick se på när veterinären tog blodprov på en häst idag och sen fick vi prova på att bandagera varandra. Det var super kul :) Även om jag redan kunde det. Sen fick vi se hur det såg ut i veterinärens bil. Var väl ingen överaskning vad för saker hon hade där. Sen fick jag tillbaka mitt prov från förra veckan 23,5/24 :D Helnöjd!!!

Har gjort Bilder som jag ska använda när jag sätter ut annons på marsvinen.


Gåsamiddag

Var hos famor och farfar på gåsamiddag, Marielle min kusin var där och hennes pojkvän Pierre, det var trevligt! Mycket god mat och härligt sällskap. Toppen tradition!! Viktigt för mig som är skåning också, Det där med gåsamiddag är ju en härlig tradition då man kan tänka på Nils Holgersson och hans äventyr heheh :D



Lördag i blodet igen

Idag åkte Jag och Pontus till Skurup, gick i skogen med Nelly, gick på stan och köpte ett skärp, lite godis och frukt.
Sen åkte vi hem och såg på tv, tog det lugnt och på kvällen åt vi kex och fruktbricka! :D


111111

Jahapp då är det den gyllene dagen idag. 111111 en gång vart 100de år :D Tufft att man får va med på de :)
Fick reda på att det var en liten flicka som föddes idag och hon skulle få mellanamnet Älva. lite gulligt ju! :D
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=4796773


RIP WinterBell

Idag efter att jag pluggat svenskan till imorgon så skulle jag ge marsvinen mat och Vatten då såg jag att Bell bara låg ner och hennes bakben var förlamade. en halvtimme senare var hon död! Min fina WinerBell hon hann inte ens bli ett år gammal! Du är saknad Gumman <3


Öppethus

Idag var det öppethus i skolan, Jag och Johanna N-J var där och represnterade vår linje! Det kom en hel del folk och vi lyckades nog charma en del folk till att börja där ;)
Här är vår fina poster på Mig och Kristoffer!!


Promenixer och Kemi

Vanliga rätt tradig dag idag. Har inte så mycket att berätta egentligen. Jag har dock börjat gå rätt mycket promenader både för min skulle och för Nellys skull. Jag ser skillnad på oss båda. Hon har blivit mycket bättre i psyket och är en mycket trevligare hund att göra med och dessutom äter hon sååå mycket bättre nu mot förr. Jag har mindre ont i ryggen och känner mig piggare och jag har tappat några gram på vågen ;) Underbart!! Försöker mig på 3 om dagen  men de blir oftast en lång och en kort. För jag hinner inte på morgonen när jag går i skolan. I vanliga fall tar jag bara ut henne så hon får göra vad hon ska och sen in igen eller in i en box i stallet. Men nu är det ändring på det!

Har pluggat kemi i dag gick helt okej. Tyckte nästan de var lite intressant när jag började förstå principen haha ^^ Prov på det på onsdag vi får väl se hur de går!!


Nötprovet

Idag i skolan jobbade vi först med våra projekt arbeten i djurparken. Jag jobbar med Rödsjukan som finns hos grisar och höns. Jätte roligt tycker jag!! :D På eftermiddagen hade vi en föreläsning om högskoleutbildningar och sedan hade vi vårt prov på Nötdjur. Mitt prov gick as grymt!!! Jag är ju så intresserad vilket gör det hela roligt jag älskar allt som har med djursjukvården att göra och försöker lägga så mycket som möjligt på minnet!! :D


Skogspromenad

Idag fick jag vara barnvakt medans mamma var på "Party" så jag bestämde att vi skulle gå i skogen. Först fick barnen gunga och leka i sandlådan! Super mysigt! Sen påbörjade rundan runt sjön, som jag inte har en aning om hur lång den är Men den tar ca 1 timme om man går i rask takt, 1 ochen halv om man går i lugn takt och ca 2 och en halv om man har barn med sig.

När man har barn med sig får man räkna med allt! Och att inte glömma är att allt som går in måste komma ut någon gång! (så har vi inte nämt för mycket XD) Jag har ont i vader och armar. Tungt med en vagn genom skogen och när 4åringen inte orkar gå måste man bära en tung 1åring på armen så 4åringen kan åka vagnen en stund!!

Nu är Tant Anna trött och tror att det där mamma testet (om de finns något sådant) borde vara helt klart GODKÄNT!!
Här kommer en Bild Bomb!


Skurup

Idag var jag i skurup. Handlade massa frukt och gott och sen gick jag i skogen med Caramel och nelly! det var super mysigt! Var i skogen i ca 2-3 timmar!!! Vill dit igen så himla mysigt!

Bil imon

Imon får jag låna Ylvas bil så då har jag funderat fram och tillbaka om vad jag vill hitta på när jag har tillgång till bil!!! kanske en tur till malmö och sen hälsa på Yngve och Lilian på vägen tillbaka och sen en tur i skogen (runt sjön) ?? Låter väl ändå som en rätt mysig dag. Men jag kan inte bestämma mig. Kanske ska dra till Bo ohlsson i stället och kolla in pyssel saker då jag ska ha pysseldag på lördag! Men i vilket fall som helst så kommer jag att gå skogs rundand! Det ska bli härligt! Älskar den rundan och hoppas på lite bättre väder så man kan ta med sig kameran ut och få lite fina höstbilder!


Kattungen

Idag var jag och hälsade på min blivande katt! Har sett henne en gång innan! Här har vi henne! Hon är så fin!!!


ansiktmask

Idag har jag sett på Tv, passat lillan och haft ansiktsmask. Pluggat lite också men inte alls så mycket som jag borde.
Lillan sov när jag tog på masken och sen gick jag in när hon vaknat med masken på först log hon och sen tittade hon på mig igen och bara glodde hahah ^^ Masken jag hadde var av jordgubbe och grädde, lukta mumma! Fixade även mina ögonbryn idag! Gud vad det behövdes haha ^^


Malmö runda

Idag så bestämde vi oss för att ta en mysig tur till malmö. Kristoffer hade ju aldrig varit på "nya" ikea!!!! Det var ju bara ett måste så nu är hans "nya ikea oskuld" spräckt! :D Sedan tog vi bilen till Trianglen på vägen dit hade vi en stor diskution om hur man körde dit. Kristoffer och Linnea Diskuterade otroligt högljutt om vi skulle svänga vänster höger eller om vi eventuellt kanske skulle rakt fram ändå. hahaha och jag förstår inte hur Daniel klara pressen ja hade fått panik ^^ Men vi kom dit!!

På IKEA köpte jag:
En ny kudde 119:-
Doftljus "pepparkaka" 35:-

På Trianglen köpte jag:

En Navel Piercing 199:-

så handlade inte så mycket men jag handlade ju inget onödigt i heller!! Behövt ny piercing sen i somras (A) och hade bestämt mig för en ny kudde för länge sen och doftljus de får man aldrig nog av!



RSS 2.0