Alla Mina djur!

Jag tänkte presentera alla mina djur var för sig. :)


Nelly, den underbara cavlieren som fyller mitt hjärta med kärlek.


TittUt min vackra hittekatt som kom till mig för några år sedan.


Clea min otroligt busiga och Tuffa kattunge, en dam med klös ;)


Sally, min underbart vackra Blå dvv. En hona som har gått långt men som nu är pensionär.


Baccaraz, en kille med mycket fart som älskar att hoppa!


Caddie, en hona med humör.


Nova en super härlig tös, som är såå mysig och hon är en toppen mamma.


Pantomim, min tjocka Gubbe, en favorit i gänget, en sån gosgubbe!


Iqra, en riktigt tuff hoppetossa, riktigt mysig tjej som älskar uppmärksamhet!


Ebba, en sån mysiga tant! står alltid på burkanten och tigger mat och äter ur handen!


Erebos, en hane jag inte hunnit komma nära ås mycket än men han är väldigt bestämd.


Esmeralda, en mysig hona som är tredje generation grey tan från mig.


Ally, en gammal super mysig hona som jag har haft länge hon är mormor till Esmeralda och mamma till Smaragd.


Smaragd, En egen uppfödd super snygg tös, med fin typ, hon är en härlig och duktig hona.

Här är dem alla mina egna djur! Dem är alla älskade <3




Naglar

Trots att jag haft praktik i ett kostall så har mian naglar hållt sig super bra, kolla bara, detta är mina egna naglar och inga fejk/lös naglar.
Vänster
Höger
höger igen :D

Mina ärr som dem ser ut nu.

Såhär fina ser mina ärr ut nu efter den här förhoppningsvis sista operationen.
Det på höften ca 6 cm långt.
Det vid nyckelbenet, ca 15-16 cm

Pepparkakshus!

Nu var det Jätte länge sen jag skrev senast, har haft fullt upp med min praktik på Lantbrukskolan i skurup som förövrigt avr super kul :D!!

Idag bakade jag och pontus vårt aldra första pepperkakshus, så döm inte ;) Vi ska pynta det imorgon men "snö" smarties, granar, gummor, gubbar och lite djur :D

Julen flyttar in

Här är lite bilder från julfix från i år :)

Julkorten jag gjort i år (gjorde fler men alla är inte med på bild)


Pepparkaksbak :)

Meningen med livet

Det var en vän till mig som skrev på facebook " oavsett vilket så går livet vidare och jag går bredvid" då fick jag en tankeställare, man går nog inte breve livet men man går nog inte ofta på livet, jag tror att man går uppåtoch på mitten passerar man livet (verkligheten) för att sedan gå neråt igen och på mitten passera livet (verkligheten). Man skuttar inte bara på rosa och blåa moln :)




Rädda en kalv.

Idag fick jag vara med och rädda en halv, först satt den fast och sen när vi väl fick ut den så hade den vatten i lungorna men den lyckades få upp det! Det blev en pigg och fin kvig-kalv. Sen fick jag hjälpa 1orna att inreda till små fåglarna det var roligt, med nauturgrenar och träd! :) Fåglarna blev super glada och fint blev det! Sen städade jag hos kvigorna/ sin korna. Det var inte alls så jobbigt som innan så jag tror att jag börjar komma helt på fötterna nu :D

Imorse var jag och tog stygnen som är sydda innifrån så de stack bara ut trådar i början och slutet av ärret som sköterskan bara drog ur, de vara lite räligt faktiskt. Sen stripsade hon igen och satte på bandage och på måndag ska jag ta av allt själv och då ska de vara ihopa läkt. vi får väl se :)

Grattis alla som heter Anna! idag är det vår dag!! Bästa namnet ever haha :D



Grattis Ludwig

Var på¨praktiken idag också :) Fick fixa hö till kvigorna och det är super jobbigt! man ger ca 40 kvigor och sin kor hö som ska räcka för 3 dagar frammåt och detta bär man dit förhand (skulltorkat och inte pressat!) Jag och Ted gjorde detta ihop, fy för, höll ju på o dö. Man har ju ingen kondis och inga muskler kvar nu efter att man varit sängliggande.. Men det var dock inte lika jobbigt som förra gången jag gjorde det så jag börjar nog komma igång till normalt nu igen!!
Sen blev det till att åka iväg till Sjöbo, för att fira storebroren som blir 21år idag! Grattis! 4 familjepissor beställde v, fy för va mätt jag blev!!


Händelserik dag på Lantan

Idag fick jag vara med och ta bort en gris som hade något fel på frambenen, det var jätte synd om den, den kunde knappt gå stackarn så det bästa för den var att låta den bli en ängel. Det gick smidigt, så detvar skönt. det var första gången jag var med vid användning av bultpistol. Visst är dte sjukt att ett sådant "vapen" kan vem som helst ha hemma utan tillstånd och det är lika dödande som vilkan annan pistol som helst, bara att man måste komma nära. Janne sa att man inte måste klara av att ta bort djuret, det man som djurägare/skötare måste kunna är att ta beslutet om att djuret ska avlivas, sen vem som tar bort det spelar ingen roll.
Sen hjälpte jga Janne att försöka laga gödselbrunnen det gick inte så bra, så det får nog han fortsätta med imorgon. Sen har jag julpyntat massor i kostallet, tyvärr tål jag inte granris så bra så är jätte prickig på händerna nu, men men sånt som man får ta.



Lantan

Var på lantan idag, kom dit vid 8 och kom hem vid 19. Var med på mjölkningen idag det var super kul! Kommer att vara där 9-15 sen, lite tradigt då missar jag mjölkningen hela tiden.. bara för att det ska passa med tiderna mamma kör när hon lämnar på dagis. Det suger men men fick vara med idag i varje fall. Älska ratt vara där, trivs verkligen i miöjön och med folket där!
Marsvin på lantan.

Clea

Idag flyttade Clea hit och med sig tog hon sin bror Viking.

 


Lantbruksskolan i skurup Praktik

Idag var jag på lantbruksskolan i Skurup och hälsade på, jag tog med mig nybakta muffins och bjöd på. :) Det är där jag egentligen ska ha min praktik redan denna veckan men eftersom att jag är så pass nyopererad så måste jag vara hemma och vila men jag blir för rastlös så idag när mamma var i skurup så var jag där. Det var kul, jag fick Träffa Janne, Leif, Jan-Åke, Göran, Ted och en till som jag inte minns namnet på :$
Men nu är jag helt slut och måste vila, imorgon ska jag och mamma åka till höör och julhandla det ska bli roligt! :)



En bild på kaninungarna på Lantan som för övrigt är tillsalu.


RSS 2.0