Skånskan

idag var jag med i tidningen! jag blev intervjuad om min nyckelbens skada!!
http://www.skanskan.se/article/20111030/YSTAD/710299929

Ebbas bebisar!

Idag fick Ebba sin första kull! 4 Små söta pojkar tittade ut!! Uno, Twister, Monopol och Yatzy ska dem heta!



15 mån

Idag är det 15 månader sedan jag råkade ut för min olycka. såhär ser ärret ut idag!


To start over

Nu är ja på bättre humör. Fick reda på en super kul sak idag, men jag skriver om det på söndag för det är då det händer!! :D  Nu är ni allt nyfikna va? ;)
Idag i skolan gick brandlarmet, det visade sig att när mattanterna körde ner maten med hissen så satte ångan från potatisarna igång larmet. Och inte nog med det, vi har nytt larm hemma och de låter visst inte när man kommer in så jag trodde inte mamma satt igång det så tog jag två steg in och då började det larma *pinsamt* men de var bara att säga rätt när dem ringde så fixade det sig ^^
Imorgon händer de lite kul saker efter skolan, en som jag inte kan berätta men efter de hänt så ska vi på marknad i sjöbo!! :D kul! och sen kommer pontus hit.



Att ha ork?

Jag börjar undra om jag kommer orka resa mig ur sängen i morgon och asa mig till skolan för en lektion på förmiddagen och en på eftermiddagen. Jag tror jag måste göra det för min egen skulle men helst av allt vill jag bara skita i allt och ligga i sängen och gråta. Tänker gå till sjuksköterskan i skolan imorgon och prata av mig, litar på henne hon vill mitt bästa det vet jag.

XOXO Anna


OPERATION INSTÄLLD!

25/10-11

Gick upp tidigt, tvättade mig med dem där äckliga svamparna så mitt hår såg ut som en risig buske, skyndade på barnen och körde. Första lämnade vi Yousef på dagis och sen Lämnade vi A hos sin mormor. Sen åkte vi till malmö, vi parkerade i ett parkerings hus och gick in på 21an plan 4 avdelning 3, gick in och fick tag på en sköterska som tog mina papper och gick iväg. vi stod snopna kvar i dörren i säker 20 min innan hon kom tillbaka och sa till oss att vänta där en kolega skulle kolla upp de. Jaha? där stod vi.. jag blev bara mer och mer hungrig, sen kom en och sa till oss att gå in i ett vänt rum då satt vi där i ca 20 min, mamma pluggade och jag spelade kort. Då kom en läkare in och sa att dem försökt ringa oss men inte fått tag i oss och att operationen blev inställd. Att nämna är att dem hade hem nummer, mitt mobil nummer och mammas mobil nummer och det var inte ett missat samtal på någon av telefonerna! Min reaktion var att jag först fick panik, var arg och trodde inte honom, tog min kudde för huvudet och grät jätte mycket, då gav han mig en servette, då blixtra jag till o kastade servetten på honom och då gick han. :S oups.. Efter vad som kändes som en evighet kom en sköterska in och började tjata om att ja borde äta o sånt, och ja vägrade men hon hämtade ändå en risifrutti (bra till en mjölkallergiker) men jag brydde mig inte, jag var så oförskämd så ja inte ens sa tack :$. Dessutom var det enda dem sa platsbrist...

Då bestämde mamma att vi skulle gå, hon körde till mobilia och tyckte att vi skulle handla men jag bara grät så hon gick in och jag satt kvar i bilen i ca en timme och bara grät och var arg och besviken. Sen gick jag in för ja var så sjukt kissig nödig sen fick jag ett doftljus och ett nagellack av mamma. <3 Sen blev ja otroligt hungrig. så då köpte mamma mat på burger king till mig. Jag fick även en chai latte :D vi åkte hem till mormor och  sen åkte vi hem, jag låg i soffan och bara grät och vid halv 2 i natt somnade jag riktigt utmattad med svullna ögon och kinder.

26/10
Imorse när jag vaknade hade jag ont i hela kroppen och mina ögon var super svullna. Vi ringde till sjukhuset och frågade vad som händer nu. Då frågade dem om ja ville vänta till efter jul!!!??? @¤*€´@"! Eftersom att jag  protesterade så sa dem att jag eventuellt kan få en tid 22 Nov! Nu blir det 6 månaders vänte tid på en operation som dem sa att jag skulle få vänta en och en halv månad på. Detta är ett riktigt hån, ett skämt. Ska jag behöva vänta änu en hel månad till!!!?

XOXO

Operation snart

Idag är det 3 dagar kvar tills jag ska opereras. För er som inte fölt mig så länge så är min historia här:

27/7-10 var jag ute och red Ruste han fick för sig att han skulle springa och skenade iväg. jag flög av och bröt nyckelbenet.

 

vi åkte då in till ystad sjukhus och satt där i ca 5 timmar sen fick ja veta att det var brutet och att ja skulle åka hem så kunde det ev läka av sig själv så skulle jag på återbesök om en vecka. Jag åkte hem och jag bakade cupcakes med Cilla, Frida och Emma. Jag jobbade en halv vecka, söndagen den 1 augusti ringde en läkare som varit i ystad och sett röntgen plåtarna och sa att det aldrig skulle växa ihop av sig själv och att det var tvunget att bli operation. Mamma och pappa kom hem på Tisdagen och då pratade dem med läkaren. 4/8-10 Vi åkte till Kristianstad där den läkaren egentligen jobbar och på onsdagen blev jag opererad. Vi åkte hem och under natten fick jag hög feber så vi fick åka in till ystad lasarett igen och där var vi i ca 40 minuter sen blev jag inlagd pga. en stor infektion i kroppen.

En dag skrämde en läkare upp både mig och min rumskamra Matilda, (idiot läkare) Jag satt och åt så bara kommer alla in och skriker sluta äta! jag bara va? :S vadå? vad händer? ska jag opereras?? :S eller vad e det? och då säger läkaren jag kanske det, ja bara va!? :O och sen kollar han på såret och det drenerade sig själv bra och sånt men ändå klippte han upp ett styng. jag var blev ju skit ledsen för ja trodde att ja skulle opereras igen! sen går han till matilda och säger att hon kanske måste opereras när den andra läkaren sagt att hon inte skulle det och det säger han innan han ens kollat på hennes arm eller röntgenplåtar!

Jag fick vänta en hel dagen på besked om ja fick åka hem eller inte från att dem börjat diskutera om att jag skulle hem och det fick jag efter 7 dagars vistelse på sjukhuset!


När jag opererades i kristianstad opererade dem in en platta med 6 skruvar. Efter 4 månader 29/11-10 stack en av skruvarna stack ut och då åkte jag in till sjukhuset och fick möta en kirurg som sa att han inte kunde göra någonting, han skickade mig till röntgen och sen satte dem på lite plåster och skickade hem mig och dagen efter trillade skruven ut. Sen gick allt upp och ner igen och såret läkte aldrig och i slutet av december kom dem på att när skruven trilla ju ut och då blev plattan lös :O Plattan började skava på skelletet så den behövde tas ut, fick lång vänte tid på ännu en operation. Mitt i allt detta fick jag en allergiska reaktion med utslag och fick åka in pga de och jag fick 3 olika salvor + 19 tabletter som jag skulle ta varje dag i 2 veckor. Som det såg nu hade jag gått på antibiotika i 7 månader... I början av mars -11 skickades jag till Malmö till specialister som då bestämde den nya operationen dvs den 7 april. Då dem skulle ta och skrapa i benet från höften och dessutom sätta in en ny platta och nya skruvar som jag efter ett år skulle behöva operera bort dem med.


Men detta ändrades sedan pga att den 4/3-11 fick jag stor svullnad över hela op såret och de kom ut en bubbla med någon vätska så jag fick en "akut tid" till den 10/3-11 och då åkte jag in och dem skar upp bubblan och tog prover från den och sånt och då bestämde dem sig för att ställa in operationen den 7 april och istället skulle jag in på operation om redan innom 2 veckor dvs 22 Mars och då skulle dem bara ta ut plattan så jag blev av med infektionen. Sedan sa dem att efter den operationen ska det dröja ca 1 och en halv månad tills nästa operation där dem sätter in en ny platta så att benbrottet kan läka då det fortfarande inte alls har läkt över huvudtaget!


Detta är efter första operationen, ett tag efter att dem skurit i blåsan.

Den där en och en halv månaden gick för bi och sedan gick det fler månader och nu 5 månader efter sista operationen har jag fått en ny operations tid. Denna gången ska dem ta eventuellt ta ben från höften, sätta upp vid nyckelbenet, sätta in en ny platta och den kommer sättas lite högre upp än den första vilket innebär att jag aldrig kommer kunna ha en ryggsäck eller något liknande i hela mitt liv. Nu sitter jag här och väntar. Operationen är den 25/10-11 Fortsättnings följer.....



Sjukhus.

Gogglade om vad jag skulle packa i sjukhusväskan och kom in på en blogg där det var en som skrev om det, Då började läsa hennes blogg hon var lika gammal som mig och hade haft cancer sedan 2006. Jag började läsa om hennes operationer från 2010 och kom sedan till startsidan där det stod att hon hade gått bort. Blev helt chockad. egentligen var det väl inte så konstigt men jag hade ju precis läst om att allt skulle fixa sig och sen bara dog hon?

Provet och choklad

Nu är jag hemma igen, Provet gick över förväntant trots att jag inte kunde dem uppgifterna om de som dem gick igenom igår. När jag var klar med provet körde jag till Willys och köpte en "Veckans Nu" tidning och en "kalle anka" tidning, 2 mörka choklad med Hallon och citron och ett ljust vanligt marabou. Ska ha med de till sjukhuset ch ha efter operationen om jag nu kommer vilja äta då.. -.-' Nu skka jag hem, vi ska äta Tacos ikväll. Mums! sen ska jag vila.


Fridag

Idag är det fredag jag har matteprov klockan 12. Yousef har blivit sjuk, så jag får låna bilen så kör snart in til ystad för att göra provet vi får se hur det går! Mår fortfarande kass, och det känns egentligen dumt att göra provet nu men annars hinner jag inte innan operationen. :( Jag kämpar verkligen för att klarar skolan trota mina operationer  och all frånvaro jag får då. Jag vill ju få ett så bra liv som möjligt! Meningen med livet måste vara att KÄMPA! Nu måste jag ut med Lilla Bus Nelly inna jag kör till skolan.


Sjukdag

När jag vaknade i morse snurrade världen, feber, halsont och magont. Sket i det och skulle ändå till skolan, men så fick jag inte igång mopeden och de blev ja bara så arg och sket i allt och gick in o ch la mig igen och sen blev jag bara värre, mådde as kass. Jag behövde egentligen gå till skolan för jag ska ha prov imorgon och vi har genomgång på en sak idag som jag missar vilket innebär att ja kommer missa på de på provet men men.. så är de.


Ledig dag

Idag var jag ledig och jag fick låna Ylvas bil så jag Bestämde mig för att först se en film och sen åkte jag till Tomelilla och gick på Bo olsson, jag köpte halstabletter för min hals dödar mig! och 5 filmer för 10kr/st billigt och bra!!!
Sen körde jag och besökte Andreas, det var så sjukt längesedan, Angelika är ju 8år nu!! Sist var hon 3år så självklart kände hon inte igen mig men Amanda kände igen mig, det var en trevlig dag :) Sen på kvällen fick jag flytta hem igen! Antagligen bara för att mamma behövde barnvakt. Passade dem små och sen satte jag mig och såg på film.

Bilden är på mig för 5 år sedan! :D

Grattis Tino 1 år!!!

sov hos Ylva i natt, fick sova på hennes soffa, vi såg på en film tillsammans sen somnade hon och sen somnade jag. Paxa var orolig hela natten, sen på morgonen kräkte hon, stackars vovve. Vi gick upp kl 6. så körde jag Ylva till jobbet och sen lånade jag bilen och körde till skolan och räknade Matte hela dagen, först själv och sen tillsammans med Kristoffer.
På kvällen åkte vi till sjöbo för att fira världens bästa brorson Tino Ranvide! som fyllde 1år!! Han fick massor med presenter. Av mig fick han strumpor med antiglid under, en båt med en nalle på som kör runt i badet och pennor som man ritar med i badet som även blir bubbelbad.

GRATTIS TINO!

Bo hos Ylva

Idag får jag bo hos Ylva, Min syster har blivit magsjuk och jag ska opereras nästa vecka så min mamma vill inte att jag ska bli smittad så hon ringde mig och sa att jag ska sova hos Ylva hennes kompis nu så länge tills Emma är frisk. Så får sova på Ylva´s soffa!
Idag var på studiebesök på Helsingborgs djursjukhus. Det var jätte intressant, vi var inne på stordjur och fick e hur dem behandlar hästarna och se hur en röntgen för häst ser ut! Det var coolt för dem hade en bild på en elefant som dem fick backa in i röntgen för han fick inte plats annars ^^. Vi fick även se var fölavdelningen var och sen gick vi in i ridbanan där dem hade 4 olikaridbanor med olika material. sand, asfalt, någon speciell sand blandad med väv och sen en som ja inte minns var de var i den. Det var intressant och jag fick prata med en som jobbade där om utbildnigen i skara som jag är intresserad av att gå så jag fick lite mer information och så. Det var verkligen kul och jag ska söka till Skara för deta är detta jag vill jobba med. Jag vill inte bli veterinär jag vill bli legitimerad djursjukvårdare.
/ Anna


Var finns empatin?

Lyssnade på Radion så skulle programledare presentera Britney spears låt Criminal också säger program ledaren "Här kommer Britney spears låt Håkan Juholt!! Nej jag menade Criminal" Jag reagerade starkt på detta! Visst Håkan har väl gjort något fel eftersom att dem snackat om avgång med mera. Men hans i världen lilla misstag ska väl inte ha få höra om i hela sitt liv från alla i hela sverige? Tänk vad hemskt att vara i hans situation. Jag kan fråga mig själv var empatin och förståelsen i denna situationen är.

Söndag i all ära

Helt slut idag, Satt och slöade i soffan ända fram till klockan 14.00 innan jag var tvunge natt röra på påkarna för atta köra Pontus till tåget. jag valde att ta med mig Y och Nelly. När vi var i Skurup såg jag att det var Höst marknad så vi gick där en stund och det var ganska mysigt. Sen åkta vi till brukshunds klubben och tränade Agility med nelly. Hon var super duktig, vi har inte alls tränat på länge och hon skötte sig ändå utmärkt och lyssnade till mina hjälper jätte bra!! Hon har sina underbara stunder <3


Range rover, fest och Öja

Idag var jag med pappa på off road träff. det var kul och jag fick provköra en bil värd ca en halv miljon! Den var riktigt cool man startade bilen på en knapp och inte med någon nyckel!! och det fanns backkamera m.m Riktigt nice bil! Sen duschade jag snabbt och fixade i ordning mig för FEST! Tog tåget in till ystad tillsammans med Pontus där vi träffade Korinne och Kristoffer sen gick vi i samlad trupp till Elin. Där förfestade vi mellan 19.30-23.40 innan vi tog en taxi till öja där vi dansade till ca klockan 02.40. Sen hade jag ont i fötterna och var super trött av allt dansande.

Glömde nämna att Nu äntligen har Nova fött! 3 underbara bebisar blev det!

Mat Mat och mer Mat

Idag har jag vatt i stan med A och vi var på lekplatsen med mera. På kvällen skulle jag vara barnvakt, då gjorde jag tacos och sen åt jag och A popcorn och Chips "stjärnor" När A somnat tog jag ett fat med frukt, så gott det var!!! Men gud vad mätt jag blev efter all den maten!!!


Det är inte lätt alla gånger

Jag satt och tittade på Tv också kom 4åringen och satte sig och tittade med mig. Så pussades dem på Tven så sa han "NU blev det barn i mammans mage!" så sa jag nej dem måste kramas jätte hårt för att det ska bli en bebis i mammans mage, sen såg vi vidare på filmen och när den är slut så säger han "Varför kom det aldrig någon bebis dem pussades ju det är ju tom värre än att kramas!!" Då fick jag förklara att det tar 9 månader innan en bebis kommer och då växer magen hela tiden. Då säger han "jaha är det därför du är så tjock?!"
SÅ himla taskigt XD haha men det är inte lätt alla gånger. Han kommer lära sig senare i livet hur bebisar blir till just nu får han tro att man kramas ^^


PINSAMT!

Nu ikväll kanckade det på dörren och mamma var i badet och min syrra rör sig inte ur fläcken och pappa var ute tror jag XD Men i varje fall så gick jag och öppnade i tron att det var mammas bästa vän som ofta kommer hit, men hon brukar knacka och sen öppna och gå in.. I varje fall jag öppnar dörren och där står min syster EX!!! och jag endast iklädd Trosor och t-skirt blir så chockad att jag nästan smäller igen dörren i huvudet på honom XD Men istället öppnar jag och släpper in honom :S och då bara vänder jag och springer upp för trappan och inser då att han ser mina trosor eftersom att han går bakom mig FAIL!! och jätte pinsamt.

Så slut!

Som jag skrev igår så var jag tvungen att sitta med matte trots att jag var ledig idag, sagt och gjort, satt och räknade matte i ÖVER 4 timmar!!! Skojja om att jag blev trött i huvudet efter det! bara halvsåg framför Tven och såg sixteen and pregnat 2. Där var det en mamma vars mamma (mormor till barnet) försökte ta över vårdnade av barnet! så hon gick till rätten och allt. och bara för att mamman till barnet var ung och inte hade inkomst fick mormorn rätt till barnet! Fan va hemskt. kan inte ens förstå situationen. Man vill väl inte uppfostra sitt barnbarn om ens eget barn kan ta hand om det?! Hon måste haft väldiga kontrollbehov! Hemskt.


Matte D

Sitter och ska påbörja matteräknande. Tittar på min bok och ser att den har nog sina sista dagar. Den är så söndrig, den börjar att trilla itu till sina beståndsdelar. Tur att vår mattelärare  (på sisådär 70bast) har lovat mig en ny på torsdag. Imorgon är jag ledig som varje onsdag och då ska jag verkligen slappa så därför vill jag bli klar med matten idag. Om det är bra väder tror jag att jag ska ta mig en runda till skogen med Nelly också.

Jag har världens knäppaste och sötaste hund <3


Att handla på Willys

Efter min enda lektion i skolan idag åkte jag inom Willys för att köpa lite till mina små <3 och lite till mig själv. Det är så otroligt roligt att stå där och plocka lita bland varorna och lyssna på ett ungt par som tjaffsar om vilket märke det ska vara på ketchupen och dem inser inte hur roliga dem låter. Citerar mannen: "Men vi måste ha Felix har du inte sett reklamen på TV det måste ju vara det godaste märket annars hade dem inte haft råd till att göra en egen reklamflm!!" Kvinnan: Ketchup som Ketchup men varför inte köpa Eldorado som smakar precis som felix men kostar TRE gånger mindre! sedan står dem där och diskuterar sitt stor ketchup problem i flera minuter innan kvinnan tar korgen sin eldorado ketchup och lämnar en snopen man kvar i gången bland alla ketchup flaskor ^^.



Kvällsmys

En kopp te och några spel online är väl ett bra och lugnt avslut på en fullspäckad dag! Härligt! Nu måste jag ut med Nelly då hon står med alla fyra tassarna i kors. Inatt ska jag upp några runder för jag har en marsvins hona som är JÄTTE dräktig och kan föda när som helst, spännande! Ha det!

Bild på mig och nelly i somras på Pontus student <3


Isabella Löwengrip~ BlondinBella

Är precis hemkommen efter en otroligt intressant föreläsning med Isabella Löwengrip aka BlondinBella. Hon föreläste om entreprenörskap och det var en otroligt intressant föreläsning och nu har jag en helt annan bild av henne än vad jag hade innan. Hon berättade om att från början var hennes blogg en enda stor lögn, det var den personen hon ville vara och inte den personen hon var och jag ser det som väldigt starkt att hon faktiskt insett att hon är den hon är och nu kan hon skämta om vad hon gjort och se att det var fel. Hon är en riktigt stark människa!



Piroger-smördegsknyten

Idag tänkte jag göra piroger till lunch, var så sjukt sugen på de. Men mamma kom på att vi hade smördeg i frysen så hon tinade upp den och jag gjorde köttfärs så gjorde vi smördegsknyten med köttfärs i istället. Det var super gott men hade nog ändå velat ha Pirogerna. Får väl bli en annan dag. Ikväll ska vi äta lax!! mums!! Gottig mat, Tyvärr måste jag plugga nu, har en lång och jobbig dag framför mig imorgon.


Dra åt skogen

Idag bestämde jag mig för att jag ville åka till skogen, skulle först bara var jag och Nelly men mamma ville också med så det blev att packa bilen, barn och hund och sen åka. Det var super mysigt och Nelly sprang lös. Hon är så duktig!! Jag tog en del bilder. Lägger upp några här :D Har även en överaskning, som jag fixade idag, det får ni veta sen när det blir mer aktuellt :D




Vuxna får också leka!

Idag bestämde vi snabbt på morgonen att vi skulle åka in och shoppa i Ystad. Mamma, jag, A och Y var dem som åkte. Först gick vi på Erikshjälpen och kollade på kläder och leksaker till dem små, eftersom att jag hade kolla på de små hann jag inte titta så mycket till mig själv men det underlättade för mamma som han hitta en del till både sig själv och barnen :). När vi varit där bestämde vi oss för att barnen behövde leka av sig. Vi ställde bilen vid Öp-Torget och gick lite på Loppisen där, fyndade även där lite barnkläder. Sen gick vi gågatan ner och bakom Marit´s fotostudie finns en lekplats som är super bra för midnre barn. Dem hade super roligt! A älskade att gunga och Y sprang runt som en galning och åkte rutchkana och gungade. Härligt! Sen gick vi tillbaka och körde till Mc-donalds. Där åt vi och tog det lugnt. Jag tog Mc Chicken, hamnburgare med nötkött på mc donalds är inte något som faller mig i smaken direkt, kör heldre på kyklingen, kan inte säga om det är särskilt nyttigt men gud vad god den är! Till efterätt delade jag och Y på en Mc flurry daim, mums!

När jag kom hem klippte jag klorna på mina två kaniner Baccaraz och Sally och tvättade av morötter till alla Marsvinen. Tänk att jag har 11 stycken nu! Det är ganska många, men jag älskar dem alla. Sen fick jag äntligen se på Tv, såg på sixteen and pregnant, ett program som jag tycker är super bra, men det stör mig ganska mycket att de alltid ska få pappan att framstå som jätte elak.... Men men, sen mös vi med massor av grönsaker, dipp, natcho och kyklingvingar! MUMS! När de små hade somnat mös jag med min dalmatiner och såg på en film med Hillary Duff, hon är verkligen en bra skådespelare och det stör mig att vad hon än tar på sig så ser hon så sjukt snygg ut! Orättvist!

// Anna

Nya Blogg, Ny start

Jag älskar att kunna skriva av mig och har använt mig av en annan blogg innan men tyckte inte att den uppflyllde e krav jag hade så nu testar vi detta. Jag kommer att berätta om allt som kommer upp i mitt huvudu, ni kommer få följa mig genom sista året på gymnasiet, mitt liv med min Pojkvän Pontus, vad som händer runt mina djur och allt som händer innom min familj! Jag hoppas ni kommer att trivas med att följa min blogg och mitt liv.
HA en toppendag // Anna


RSS 2.0